Zelfgemaakt Make-up Ideeën die Je Makkelijk Kunt Maken

diy make-up ideeën

Datum van publicatie: 15 juli, 2021 | Geschreven door: Beauty Expert

Al sinds mensenheugenis maken mensen gebruik van natuurlijke producten om zichzelf mooier te maken. En in deze tijden van overconsumptie en plastic-afval kan dat een goed idee zijn, om je eigen make-up te maken!

Wat is zelfgemaakte make-up?

Zelfgemaakte make-up is precies wat het klinkt alsof het is – make-up die je thuis kunt maken met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Het is niet alleen kostenbesparend, maar ook vriendelijker voor de huid en de planeet. 

Waarom zou je zelfgemaakte make-up maken?

  • Met zelfgemaakte make-up weet je precies wat er in je producten zit.
  • Zelfgemaakte make-up is vaak milder voor de huid dan commerciële producten.
  • Door zelf make-up te maken, kun je precies de kleuren en texturen creëren die je wilt.
  • Zelfgemaakte make-up is een leuke en creatieve hobby.

Top Zelfgemaakte Make-up Ideeën

1. Lippenbalsem

Laten we beginnen met een eenvoudig recept – zelfgemaakte lippenbalsem! Dit is een geweldig beginnersproject omdat het snel, makkelijk en goedkoop te maken is. Het enige wat je nodig hebt is kokosolie, bijenwas en een etherische olie naar keuze voor geur. Je kunt ook een beetje kleurstof toevoegen als je wilt dat je lippenbalsem een beetje kleur heeft.

2. Poeder Foundation

Het maken van je eigen poeder foundation is ook verrassend gemakkelijk. Alles wat je nodig hebt is wat klei, maïszetmeel en cacaopoeder. Door verschillende hoeveelheden van deze ingrediënten te combineren, kun je heel gemakkelijk de perfecte kleur voor je huidtint vinden.

3. Zelfgemaakte Blush

Zelfgemaakte blush is nog een ander gemakkelijk project. Alles wat je nodig hebt is wat maïszetmeel en bietensap poeder. Door deze twee ingrediënten samen te mengen, krijg je een mooie, natuurlijk uitziende roze blush.

4. Zelfgemaakte Oogschaduw

Zelfgemaakte oogschaduw is een beetje ingewikkelder dan sommige van de andere projecten op deze lijst, maar het is nog steeds heel goed te doen. Alles wat je nodig hebt is wat maïszetmeel, shea boter en minerale pigment poeders in de kleuren die je leuk vindt.

Tips voor het maken van zelfgemaakte make-up

  • Zorg ervoor dat je je producten op een koele, droge plaats bewaart om hun houdbaarheid te verlengen.
  • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten goed mengt om klontjes te voorkomen.
  • Wees creatief! Experimenteer met verschillende kleuren en texturen tot je precies vindt wat je leuk vindt.

Conclusie

Zelfgemaakte make-up is geen nieuw concept, maar het wordt steeds populairder als een manier om geld te besparen, de planeet te helpen en vriendelijker te zijn voor onze huid. Bovendien kan het maken van je eigen make-up erg leuk en bevredigend zijn. Dus waarom probeer je het niet?