Het corrigeren van problemen met haarkleur

Introductie

Wie van ons heeft niet geëxperimenteerd met onze haarkleur? Of je nu blond haar donkerder wilt maken, donker haar lichter wilt maken, of grijs haar een kleurtje wilt geven, er kan soms iets misgaan met haarkleuring.
Deze blogpost gaat over het oplossen van deze mislukkingen, van het corrigeren van de verkeerde kleur tot het verzorgen van beschadigd haar na het kleurproces. Laten we aan de slag gaan!

De kleur is te donker

Heb je je haar geverfd en is de kleur veel donkerder uitgevallen dan je had verwacht?

  • Was je haar meteen met een antiroosshampoo. Alhoewel deze niet specifiek zijn ontworpen voor kleurcorrectie, kunnen ze de kleur wel wat lichter maken.
  • Als dat niet helpt, raadpleeg dan een professionele kapper die je haar kan behandelen met een kleurverwijderaar. Houd in gedachten dat dit je haar kan beschadigen, dus zorg voor passende nazorg.

De kleur is te licht

Je probeerde blonde lokken te krijgen, maar eindigde met wit of heel lichtblond haar dat je niet aanspreekt?

  • Probeer een toner die de koele tinten in je haar zal dempen. Dit helpt om de juiste kleur te bereiken zonder verder schadelijk bleken.
  • Soms kan het nodig zijn om een donkerdere kleur aan te brengen. Doe dit met voorzichtigheid om te voorkomen dat je haar te donker wordt.

Je wilde grijs maar kreeg groen

Het kan gebeuren dat bij het verven van je haar in een grijstint, je haar groen wordt. Dit komt doordat je haar niet licht genoeg was voor de grijze toon.

  • Een snelle oplossing voor dit probleem is het gebruik van een roze kleur, omdat roze de groene tint op het kleurenspectrum neutraliseert.
  • Als dit niet lukt, kun je altijd naar de kapper gaan voor professioneel advies en behandeling.

Onderhouden van gekleurd haar

Het kleuren van je haar kan leuk en opwindend zijn, maar het onderhouden van gekleurd haar is een andere uitdaging. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van je nieuwe kleur en het gezond houden van je haar.

  • Diep conditioneren: Gekleurd haar heeft extra voeding nodig. Gebruik diepe conditioners minstens één keer per week om je haar te voeden en hydrateren.
  • Vermijd hitte: Overmatige hitte kan de kleur vervagen en je haar beschadigen. Probeer je haar aan de lucht te laten drogen en verminder het gebruik van hitte-styling tools.
  • Gebruik producten voor gekleurd haar: Er zijn veel producten op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Deze helpen de kleur langer vast te houden en je haar gezond te houden.

Afsluiting

Met de juiste zorg en kennis kun je bijna elk haarkleur probleem oplossen. Experimenteer, wees geduldig en vergeet niet het allerbelangrijkste: liefde voor je haar. Uiteindelijk helpt dat mee aan een gezonde uitstraling en een geweldig gevoel van zelfvertrouwen. Laat die lokken stralen!

© 2022 Schoonheid en Verzorging