Hoe maak ik een perfecte make-up voor op de foto?

Krijgen jullie ook steeds meer vragen van vrienden en familie over hoe je een perfecte make-up kunt maken voor op de foto? Er zijn veel factoren die bepalend zijn voor hoe je er op de foto uitziet en met make-up kun je die factoren zelf beïnvloeden zodat je de perfecte foto krijgt. Een goede foto-make-up begint met een uitgebreide verzorging van je huid, zodat de make-up er goed op blijft zitten en je er uitstekend uitziet in de fotoshoots. Lees hier verder om te ontdekken hoe je de perfecte fotoshoot-look maakt.

Stap 1: De verzorging van de huid

De eerste stap bij foto-make-up is de verzorging van de huid. Als je eenmaal je huid hebt gereinigd en gebruikt hebt wat je nodig hebt om je huid weer gehydrateerd en voedzaam te maken, ben je klaar om echt met je make-up te beginnen.

Zorg ervoor dat je enkele dagen voor de fotoshoot begint met je huid te verzorgen, zodat je een veerkrachtige, gehydrateerde basis hebt voor je make-up. Gebruik gezichtscrèmes die bij je huid passen. Peeling of scrub het gezicht en zet een masker op – dit verzacht je huid en maakt het lichtere verkleuringen zoals rimpels en littekens verminderen.

Stap 2: Make-up Basis

De tweede stap bij het aanbrengen van make-up voor op de foto is de make-upbasis. Met behulp van een goede make-upbasis kun je de rest van je make-up beter laten uitkomen. Gebruik een vloeibare foundation die aansluit bij je huid. Op die manier krijgt je gezicht een gloed en lijkt het natuurlijk.

Als je foundation hebt aangebracht, moet je het gezicht starten matificeren met poeder of bedekken met een vloeibare primer. Poeder zal helpen om de olie die de huid produceert te absorberen en het effect daarvan op de make-up te verminderen, en primer kan als een extra laagje over je beginlagen worden bevestigd.

Stap 3: Concealer

Omdat de camera’s door sommige imperfecties zoals donkere kringen of blauwe plekken rond de ogen, kan er behoefte zijn aan een oplossing hiervoor naast de foundation. Een concealer is utmachtig om deze foutjes snel te camoufleren. Een lichte, maar doeltreffende concealer die goed gebruikt wordt kan een perfecte manier zijn om kleine huidfoutjes snel te verbergen.

De juiste concealer te kiezen is essentieel om het juiste resultaat op de foto te bereiken. Kies voor een lichte en dekkende concealer die alleen de schaduwen en oneffenheden bedekt, zonder andere ongewenste effecten te hebben.

Stap 4: Oogschaduw en Mascara

Om de ogen te accentueren in een foto vol babe-vibes, is er couleur-rijke oogschaduw en een intense mascara. Oogschaduw heeft verschillende kleuren, dus je kunt de accenten op je ogen precies zo maken als je wilt. Je kunt een wat lichte oogschaduw aanbrengen als basis en vervolgens wat donkere kleuren toevoegen, zodat de ogen extra zichtbaar zijn in de foto’s.

Daarnaast is de mascara waarmee je je wimpers maakt ook belangrijk. Gebruik een mascara die de wimpers een verlengde, krul en dramatische look geeft, wat perfect staat voor een fotoshoot. Je kunt ook wimperlijm toevoegen aan de bovenkant voor een extra drama effect.

Stap 5: Blush

Blush is een van de essentiële stappen in het maakproces van je foto-ready makeup look. Na het aanbrengen van je foundation en poeder, voeg je naar keuze blush toe om je wangen te accentueren. Kies een lichtere, romige blush die er natuurlijk uitziet en die je huid geen extra beton geeft.

Het is belangrijk om de blush aan te brengen op de juiste manier. Begin de blush op het appeltje van je wang, vervolgens breng je de blush uit naar je slaap en verfijn je de lijn met je kwast. Ga vervolgens rechtstreeks naar je slapen. Zorg er ook voor dat je de blush over je neus, voorhoofd en kin brengt om een eerlijke look te krijgen.

Stap 6: Lippenstift

De laatste stap in het proces van foto-make-up is het aanbrengen van lippenstift. Wil je dat je lippen extra opvallen op de foto? Doe dan een lichte lippenstift aan zodat de lippen er natuurlijk uitzien, maar ze wel een subtiele glans geven. Kies donkerrode, roze of een donkerkleurige lippenstift, het hangt af van het effect dat je wilt creëren.

Je kunt ook een lipgloss aanbrengen voor extra glans. Kies van tevoren je lippenstift, zodat je de juiste kleur selecteert voor de juiste situatie. Vergeet niet om ook een lip potlood te gebruiken. Hiermee kun je de lip contouren beter definiëren en kun je lippenstift langer laten blijven zitten.

Tot Slot

Nu je de basis van een perfecte foto-make-up hebt geleerd, ben je klaar om voor de camera te gaan. Natuurlijk is iedereen anders en iedereen zal andere behoeften hebben. Dit betekent dat je misschien bepaalde stappen moet overslaan of aanpassen, afhankelijk van je huidtypen en de stijl die je wilt creëren.

Het is ook belangrijk om je make-up goed te fixeren om ervoor te zorgen dat deze de hele dag blijft zitten en er goed uitziet. Spray een paar lagen fixatiespray op je gezicht en je bent klaar om te stralen.

We hopen dat deze tips je helpen de perfecte fotoshoot-make-up te creëren. Vergeet niet om met veel plezier te genieten!