Hoe Zorg Je voor Huid met Acne?

Het is een veel voorkomend probleem dat veel mensen ondervinden, want acne is erg vervelend. Acne is niet alleen vervelend om naar te kijken maar het kan ook emotionele problemen veroorzaken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je huid gezond en in goede conditie te houden. Hieronder volgen enkele suggestions en tips waaraan je kunt denken voordat je je huid begint te verzorgen als het geïrriteerd is door acne.

Wat En Hoe

De beste manier om van acne af te komen is door een milde en niet-irriterende verzorgingsroutine te volgen. Dit betekent dat je producten moet gebruiken die je huid niet verder uitdrogen en geen agressieve ingrediënten bevatten. Als je last hebt van acne, kun je het beste milde, geïrriteerde producten gebruiken die ingrediënten bevatten die de geïrriteerde huid kalmeren en niet verder irriteren.
Om je huid te behandelen heb je ook verschillende opties. Sommige veelvoorkomende acne behandelingen omvatten het gebruik van retinoïden, benzoylperoxide, antibiotica, antimicrobiële en antiseptische crèmes. Al deze opties hebben bewezen effectief te zijn bij het behandelen van acne.

Kijk ook voor producten die de zuurgraad van je huid helpen reguleren. Producten die glycolzuur of salicylzuur bevatten, kunnen helpen bij het reguleren van de ph waarde van de huid met acne, waardoor de poriën minder kans hebben om verstopt te raken.

Vraag ook een dermatoloog om een middel dat je kunt gebruiken om bacteriën te bestrijden. Het is belangrijk om een behandeling te krijgen die specifiek is voor je huid, omdat elke persoon andere acne heeft. Een dermatoloog kan je adviseren over het beste product voor je huid.

Een dieet speelt ook een belangrijke rol. Als je last hebt van acne, dan is het mogelijk dat je vocht uitdroogt, en je huid droger wordt. Drink daarom voldoende water en voeg meer hydratatie toe aan je dieet. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, zoals wortelen, zoete aardappelen en spinazie. Vitamine A helpt bij de productie van collageen, wat je huid langer jeugdig houdt.

Vergeet ook niet om je gezicht te wassen als je met acne te maken hebt. Maak steeds gebruik van een milde, alcoholvrije reiniger die speciaal bestemd is voor je huidtype.

Naast het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten, moet je je huid ook beschermen tegen schadelijke zonnestraling. Gebruik altijd een zonnebrandmiddel met een hoge SPF.

Het Goede Product Kiezen

De keuze van een goed product is net zo belangrijk als de verzorging van je huid. Ethyleenoxide, wat vaak wordt gebruikt in producten die bedoeld zijn voor acne, is een potentieel schadelijke stof voor de huid. Kies daarom alleen producten met milde, natuurlijke ingrediënten.

CBD-olie kan een goede optie zijn voor mensen die last hebben van acne. CBD-olie bevat meer dan 80 biologische actieve bestanddelen die kunnen helpen bij het behandelen van acne. Deze olie bevat onder andere vitamine E, waarvan bekend is dat het antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft die helpen beschermen tegen zonnestraling.

Sheaboter kan ook gebruikt worden voor het behandelen van acne. Deze rijke olie bevat onder andere vitamine A, dat bekend staat om het verhelderen van de huid en het bestrijden van schadelijke bacteriën. Sheaboter hydrateert ook de huid en vermindert de zichtbaarheid van littekens na acne. Het heeft ook verzachtende eigenschappen waardoor het kan helpen bij de behandeling van irritatie.

Aloë vera is ook een effectieve optie voor het behandelen van acne. Deze plantaardige olie heeft hydraterende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van schadelijke bacteriën. Aloë vera helpt ook de huid om de zuurgraad te reguleren, waardoor het helpen voorkomen dat de poriën blijven verstopt.

Huidverzorging Tips

Als je last hebt van acne of geïrriteerde huid, gebruik dan dagelijks een goede hydratatie. Het gebruik van een goede moisturizer is essentieel om je huid gehydrateerd te houden. Kies voor een lichte moisturizer die natuurlijke ingrediënten bevat, zoals zoete amandelolie of abrikozenpitolie, en voorkomt dat je huid uitdroogt.

Een exfoliant is ook essentieel voor het behouden van een gezonde huid. Het is belangrijk om te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en de poriën open te stellen, waardoor meer luchtstroom mogelijk is. Dit zal helpen om de zichtbaarheid van acne te verminderen en je huid te verzorgen en te verzachten.

Het laatste wat je kunt doen is een masker gebruiken. Een masker kan helpen om het ontstaan van acne te voorkomen door het absorberen van overtollige talg en toekomstige breakouts te voorkomen. Er zijn verschillende soorten maskers op de markt, waaronder oliemaskers, klei- en zeemaskers, dat allemaal naar behoefte kunnen worden gebruikt.

Het is ook belangrijk om je stressniveau laag te houden. Stress kan er ook voor zorgen dat je last hebt van acne. Om dit te voorkomen is het belangrijk om relaxte activiteiten te doen, zoals yoga, meditatie en mindfulness. Door je stress onder controle te houden, hou je je huid ook gezond.

Mocht je al veel last hebben dan is het aan te raden om te technieken als microneedling en chemische peelings te overwegen. Dit zijn beide een milde vorm van behandeling en kunnen helpen om de acne te verminderen.

Daniel Kohn, een dermatoloog bij het UC San Diego Health-systeem, beveelt aan dat mensen met acne eerst g