Beschadigd haar? Check deze haarmaskers met keratine!

Niemand wil beschadigd haar, maar soms kunnen we er gewoon niks aan doen. Hoewel er veel verschillende oorzaken zijn voor beschadigd haar is er ook een effectieve manier om het te herstellen: een haarmasker met keratine.

De meest voorkomende reden waardoor het haar er niet meer goed uitziet hangt samen met het gebruik van verkeerde cosmetica en het verkeerd gebruik van styling tools. Je stelt de lokken bloot aan een verfbehandeling, gebruikt dagelijks een stijltang en doet je staart te strak waardoor het haar elke dag doffer wordt. Vaak doe je deze dingen niet bewust. Het mag duidelijk zijn dat meer oorzaken zijn voor beschadigd haar: chronisch stress, hormonale fluctuaties, sommige medicatie, geen bescherming tegen de zon en zelfs mechanische schade (bijvoorbeeld door het wrijven van een hoed over het haaroppervlak).

Gelukkig hebben alle typen haar één ding gemeen: hoewel er slechte veranderingen plaatsgevonden hebben in de haarstructuur, het is omkeerbaar als je de juiste producten voor beschadigd haar gebruikt.

Verzorging beschadigd haar

Sommige mensen vragen zich af waar het haar van gemaakt is. Het is makkelijker om de lengte, kleur en het type haar te benoemen dan de bouwstenen van het haar te benoemen. Dit is jammer want het zou veel makkelijker zijn om goed voor het haar te zorgen en schade te voorkomen als iedereen wist dat het haar bestaat uit keratine. De term haar porositeit komt bij de keratine vandaan. Hoezo? In het kort: beschadigd haar is hoog poreus, zo simpel is het.

Dit is een belangrijk stukje informatie!

Het blijkt dat beschadigd haar een serieus tekort aan keratine heeft en de schubben van de beschadigde haarschachtwijd open staan waardoor het haar broos en breekbaar is en snel splijt. Dit soort haar heeft een tekort aan keratine!

Gelukkig kan je dit herstellen door de juiste producten met keratine te gebruiken. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar. Maar welke specifieke producten moet je gebruiken? De beste resultaten krijg je met een haarmasker met keratine, dit is een product dat de lokken alles geeft wat ze nodig hebben en deze essentiële voedingsstoffen transporteert naar de plek waar ze het meest nodig zijn. Hoe kan dat? Omdat zulke producten veel dieper in het haar trekken en daar de schade in alle haarlagen herstellen.

Een keratine masker kiezen

Doet elk keratine masker exact hetzelfde?

Nee, helaas niet. De effecten die je bereikt zijn afhankelijk van de kwaliteit van het product dat je gebruikt. De trieste waarheid is dat er veel cosmetica zijn waarbij keratine een soort toevoeging is in plaats van het belangrijkste ingrediënt. Het is makkelijk te raden dat zo’n product je geen goede resultaten geeft. Dat gezegd hebbende: het wordt aangeraden om een haarproduct te kiezen waarbij keratine bovenaan de ingrediëntenlijst staat. Dit geeft de garantie dat de hoeveelheid keratine genoeg is om de schade in het haar te herstellen. 

Je moet je ook realiseren dat een product met gehydrolyseerde keratine snellere en langdurige effecten geeft. De eiwit moleculen in deze vorm zijn kleiner waardoor ze dieper kunnen doordringen in het haar. Dit soort cosmetica werken beter.

Is er nog iets waar je op moet letten?

Als je jouw haar effectief wil herstellen moet je ervoor zorgen dat het keratine masker dat je kiest een korte en simpele lijst ingrediënten bevat. Dat betekent dat er minder opvulstoffen, kleurstoffen, aroma’s en alcohol in zit, en dit is voordelig voor de lokken. Het is de bodoeling dat het haar sterker wordt, niet nog meer geruïneerd.

DE BESTE HAARMASKERS MET KERATINE

Zoek je naar cosmetica die je veilig kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over de ingrediënten die het product bevat en of er genoeg keratine inzit om jou prachtig haar te geven?

Hieronder vind je de beste haarmaskers met keratine: deze producten worden goed beoordeeld door de gebruikers (mensen net zoals jij) en aangeraden door kappers en haarstylisten. De meest kenmerkende eigenschappen zijn: perfecte formule, samenstelling gebaseerd op keratine en hoge effectiviteit. Wij geloven dat elk van deze maskers jouw behoeften zal vervullen.

Bekijk de beste haarproducten en kies je nieuwe favoriet!

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Inhoud: 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask

Dit product bevat de hoogste concentratie keratine, zeker goed nieuws voor diegene die een diepe behandeling zoeken. Het keratine masker van Nanoil is lichtgewicht en ontwikkeld voor beschadigd, droog en broos haar. Dit product is perfect voor veeleisende gebruikers, het bevat diep reparerende gehydrolyseerde keratine en panthenol. Dit is een vitamine die hydrateert, verzorgt en het haar mooier maakt. Dit betekent dat het keratine masker van Nanoil een multitasker is dat na het eerste gebruik al resultaat geeft, het haar glad maakt en makkelijker te kammen. Als je het regelmatig (na elke wasbeurt) gebruikt, herstellen de lokken en worden ze sterker en beschermd tegen schade. Het is echt een musthave. Hij gaat lang mee, is eenvoudig in gebruik en de ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd. Zelfs de prijs van het Keratin Hair Mask van Nanoil is een pluspunt!

product website: www.nanoil.nl

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Inhoud: 200 ml

Minder inhoud en een significant hogere prijs: dit zijn twee punten die een ander masker (van Kerastase) kenmerken. Toch is het een interessant product. Het bevat het innovatieve Morpho-Keratine Complex, zonder dit complex zou dit masker het haar niet kunnen herstellen. Naast keratine bevat de formule van dit product ook aminozuren, eiwitten, ceramiden en polymeren. De samenstelling is niet volledig natuurlijk maar dit product doet wel wat ervan verwacht wordt. Om effect te zien moet je het masker aanbrengen op gewassen haar en 5 minuten laten intrekken. Het is geen leave-in product dus daarna spoel je het grondig uit.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Inhoud: 400 ml

Ook de professionele haarverzorgingslijn van Wella bevat een keratine masker. Dit is er één va de SP Luxe Oil lijn die bekend staat vanwege de producten met waardevolle eigenschappen en plantaardige oliën. Dit masker combineert de oliën met vloeibare keratine: de eiwit die het haar herstelt, sterker maakt en beter bestand tegen beschadiging. Breng een kleine portie van dit product aan op de lokken en laat het 10 minuten zitten. Spoel het uit, na een aantal keer gebruik wordt het haar zachter, veerkrachtig en gladder. Wanneer je effect ziet hangt af van hoe pluizig jouw haar aan het begin van de behandeling is. Eén van de grootste nadelen is de hoge prijs, maar in vergelijking tot de grote inhoud kan deze investering wellicht toch uit.

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Inhoud: 275 ml

De haarmaskers van Kallos zijn waarschijnlijk één van de best bekende haarproducten. Tussen een hoop verschillende maskers vind je dit masker met keratine: ontwikkeld voor beschadigd haar. Kallos Keratin is één van de cosmetica die zowel herstelt, voedt en hydrateert. Het ruikt heerlijk, is licht en maakt het haar zacht en glanzend. Dit effect komt door de grote hoeveelheid siliconen die verzorgend werken. Daarnaast bevat het haarmasker van Kallos ook melkeiwitten die, samen met de keratine, het haar zichtbaar sterker maken.

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Inhoud: 200 ml

Een lange lijst ingrediënten en een kleine verpakking maar ook een lage prijs en interessante effecten: zo wordt het Montibello Keratin Force masker beschreven. Het belangrijkste ingrediënt is keratine, die de gaten in de haarschacht opvult om het haar sterker te maken. De effectiviteit van dit product komt ook door de andere ingrediënten: Biomimetic Complex, dat het haar bestand maakt tegen schade. Het bevat helaas ook PEG’s en PPG’s, maar als jouw haar sterk beschadigd en zwak is kun je dit product goed proberen. Je kunt er zeker van zijn dat het keratine masker van Montibello jouw haar heerlijk laat ruiken omdat het aroma’s bevat die veel gebruikers associëren met exotische bloemen. Deze heerlijke geur blijft lang op het haar zitten.