Dingen die je moet weten voordat je semi-permanente make-up laat doen!

Semi-permanente make-up is geen moderne uitvinding. Vrouwen in China hadden zo’n 2000 jaar geleden al tatoeages op hun wenkbrauwen en ogen. Wordt semi-permanente make-up beschouwd als een tatoeage? Wat moet u weten voordat u begint? Bekijk de meest gestelde vragen over permanente make-up.

Is dit een tatoeage of make-up?

Wanneer make-up slecht wordt aangebracht, wordt het pigment te diep ingeplant, wat resulteert in een tatoeage.

Semi-permanente make-up gaat momenteel een jaar mee voordat het moet worden bijgewerkt.

Waarom moeten semi-permanente make-ups worden bijgewerkt?

Aanpassingen zijn nodig. Onze gelaatstrekken veranderen in de loop der tijd en make-up moet dit weerspiegelen. Bovendien, omdat het pigment alleen in de opperhuid wordt geplaatst, wordt het slechts gedeeltelijk geëlimineerd omdat de huidcellen regenereren tijdens de 28-daagse cyclus.

Kan semi-permanente make-up afslijten?

Zeer zeker wel. Zo lijkt de make-up onmiddellijk na de ingreep vrij vet en sterk gepigmenteerd, maar moet deze al na twee weken worden bijgewerkt omdat de huid blijft afschilferen. Om de juiste intensiteit en kleur te krijgen, is een tweede injectie met pigment nodig.

Vervaagt mijn semi-permanente make-up als ik deze niet na twee weken laat bijwerken?

Dit is mogelijk, vooral bij de wenkbrauwen. In dit deel van het gezicht zal het pigment waarschijnlijk snel vervagen.

Make-up kan mettertijd vervagen of van kleur veranderen; zwarte eyeliner kan bijvoorbeeld houtskool worden. Daarom moet u om de twee weken uw make-up bijwerken en elk jaar een opfrisbeurt krijgen.

Zijn er allergische reacties op semi-permanente make-up pigmenten?

Dit is zeer onwaarschijnlijk, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Alle pigmenten zijn gekeurd en moeten grondige tests ondergaan en voldoen aan strenge normen. Daarom zijn ze prijzig en betaal je ook veel voor je semi-permanente make-up.

Een allergische reactie op de anesthesie die tijdens de procedure wordt gebruikt, komt vaker voor.

Hoe lang duurt de ingreep?

Natuurlijk kost het meer tijd dan het aanbrengen van gewone make-up. Bijvoorbeeld: semi-permanente eyeliner duurt ongeveer een uur, terwijl de wenkbrauwen zelfs twee en een half uur in beslag nemen.

Hoe kies je de beste salon voor je semi-permanente make-up?

U kunt het beste uw vrienden naar hun ervaringen vragen, het portfolio van verschillende permanente make-up artiesten bekijken, uitzoeken welke pigmenten salons gebruiken. Wees voorzichtig, want goedkope pigmenten tasten vaak de kleur van de huid aan. Sommige deskundigen kunnen het proces uitvoeren, maar zij zijn niet in staat om de ideale make-up voor uw gelaatstrekken te kiezen en fouten te verbergen.

Zijn er contra-indicaties?

Zeker. Nogal wat. De belangrijkste zijn:

  • psoriasis
  • steroïde therapie
  • infecties
  • zwangerschap
  • sommige medicijnen (meestal antibiotica)