Hoe kun je concealer aanbrengen als een pro?

Veel meisjes die net beginnen aan hun make-up avontuur voelen zich verward en overweldigd door de keuze van de concealers die er beschikbaar zijn. We hebben een enorme keuze uit verschillende tinten en consistenties. Hoe moet je de perfecte concealer uitkiezen voor je huidtype zodat het er niet dichtgesmeerd uitziet maar dat het wel de onvolkomenheden van de huid bedekt? Een goede concealer is het schoonheidsproduct no.1 dat elke vrouw in haar tas zou moeten hebben. De concealer kan niet alleen vlekken verbergen, maar het kan ook werken als een foundation en het is een geweldig hulpmiddel om je gezicht contouren mee te geven.

Het merendeel van de concealers die kunnen worden gevonden bij elke drogist bevatten drie basisingrediënten: talk, titanium dioxide en macadamia-olie. Wanneer je aan de talk denkt, kun je je zorgen maken over de enorme hoeveelheid die direct wordt geïnhaleerd in je longen. Talk wordt in kleine hoeveelheden gebruikt in cosmetica en is zeer veilig en dient om de overtollige olie die je huid produceert te absorberen. Titanium dioxide wordt op grote schaal gebruikt in zonnebrandcrèmes en creëert de beschermende laag die niet toestaat ​​dat de concealer in je poriën terechtkomt. Het weerspiegelt ook de zonnestralen en maakt je huid fris en stralend. Het laatste ingrediënt, de macadamia-olie, is zeer voedzaam voor je huid en hydrateert je huid gedurende de hele dag.

Hoe kun je de concealer aanbrengen?

Dat hangt helemaal af van wat de consistentie is en waar je het wil aanbrengen. Als je een vloeibaar product hebt moet je de applicator gebruiken die normaal gesproken bij het product zit. De rest van de concealers moeten worden toegepast met een platte kwast. Om die donkere kringen onder je ogen te verbergen, moet je een kleine borstel gebruiken; voor contouren, kun je een foundation of een aparte middelgrote borstel gebruiken. Er zijn echter concealers in een staafvorm met een dikke consistentie. Om het product gelijkmatig te kunnen verdelen, is het het beste om een ​​kleine hoeveelheid toe te passen op een vinger en dit een beetje te verwarmen voordat je het op de huid dept.

Hoe kun je onvolkomenheden van de huid verbergen?

Om het uiterlijk van grijze kringen onder de ogen te minimaliseren kun je gebruikmaken van een concealer, die 2-3 tinten lichter is dan je huid, omdat je deze wilt oplichten. Er is een veelvoorkomende mythe die vertelt dat als je deze kleur wilt verdoezelen je een roze concealer moet gebruiken. De waarheid is dat een roze tint over een grijze of groene kleur ertoe kan leiden dat dit gebied meer opvalt en zichtbaarder wordt. Probeer een neutrale lichtere tint dan je huid voor het beste effect. Om zwarte vlekken of puistjes te verbergen moet je geen gebruikmaken van een zeer lichte concealer, want als het is lichter is dan de rest van je gezicht zal het zichtbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *