Laser ontharing

Elke vrouw droomt op enig moment tijdens de dag of ’s nachts van een zijdezachte huid, ongeacht het seizoen. We proberen om ons te ontdoen van ongewenste haren op onze benen, oksels en andere gebieden. We winnen vaak gevechten, maar wat moeten we doen om de strijd te winnen? Er zijn vele methoden voor het verwijderen van overtollig haar. Sommige mensen verkiezen het gebruik van scheermesjes of een andere mechanische epilator. Bij beide methoden groeit het haar meestal weer vrij snel terug. Er zijn vele andere, meer effectieve en duurzame methoden die meestal worden aangeboden in schoonheidssalons of spa’s. De laatste jaren is laser epileren betaalbaarder geworden en dus populairder onder jonge vrouwen geworden.

Laser ontharingsbehandeling – het overzicht

Deze werkwijze is één van de meest effectieve als het gaat om de vernietiging van de haarfollikels. Tijdens het laser epileren werkt de lichtstraal op het haar dat zichtbaar is op het oppervlak van de huid en op het haar dat in de groeifase zit. Het doel van de laserimpuls is om het melatonine pigment, dat is gelegen in het haar, te vernietigen. De vezel van de haren impuls werkt vernietigend op de wortels.

Tijdens de laser epilatie zal het haar niet volledig verdwijnen na de eerste sessie. Dankzij de lichtimpulsen valt het haar 2-3 weken na de behandeling uit. De nieuwe haren kunnen na ongeveer 5 weken weer behandeld worden en 3 tot 5 behandelingen moeten volgen om alle haarzakjes te vernietigen. Daarna wordt er op individuele basis correcties uitgevoerd. De frequentie van de vervolgbehandeling is afhankelijk van het hormoonniveau dat gedurende die tijd kan veranderen. Het is belangrijk te beseffen dat ofwel een hormonale onbalans veroorzaakt door zwangerschap, borstvoeding of ziekte de haargroei in de toekomst kan bevorderen.

Voor de behandeling moet de huid ongebruind en gezond zijn. De optimale haarlengte is 1-2mm. De laserbehandeling kan niet worden uitgevoerd bij zwangere vrouwen of mensen die ademhalings- of hartproblemen hebben. Het is bewezen dat het laser epileren effectiever werkt voor mensen met donker haar en een lichte huidskleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *