Meer sterke en gezonde nagels met weinig moeite

Heb je last van broze of dunne nagels? Geen probleem! Hier volgen enkele eenvoudige tips om je nagels zo sterk en gezond mogelijk te maken.

Voeding

Een gezond dieet is van essentieel belang voor de gezondheid van je nagels. Heb je last van krakende, doffe of broze nagels? Het is belangrijk om je dieet aan te passen zodat je alle essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt die het herstellend vermogen van je nagels ondersteunen.

Vitamine A verbetert het weefselherstel en ondersteunt het vermogen van je nagels om te groeien. Vitaminen C en B12 hebben antioxiderende en herstellende eigenschappen. Vitamine D is een belangrijke bron voor gezonde en sterke nagels. Biotine (vitamine B7) is een nutriënt die de kwaliteit en het uiterlijk van je nagels verbetert. Kies voor voedsel dat in antioxidanten en omega-3 vetzuren rijk is, zoals noten, zaden, vis, vruchten en groenten.

Geschikte nagelverzorgingsproducten

Er zijn veel producten die je kunt gebruiken om je nagels te verzorgen. Bij de keuze van de producten is het belangrijk om rekening te houden met je huidige nagelconditie.

In principe is het verstandig om producten te kiezen die je nagel als helemaal veilig beschouwen, zoals basisolie, natriumlactaat en fossiel parelmoer.

Er zijn ook producten die je kunt gebruiken voor het versterken van de natuurlijke glans van je nagels, zoals acryl- en gelnagels. Deze producten zijn alleen geschikt als je nagelbed sterk genoeg is om het extra gewicht te dragen dat ze toevoegen.

Verzorging van de nagelriemen

Het vereist een beetje extra aandacht, maar de nagelriemen zijn net zo belangrijk als de nagels. Om je nagelriemen gezond te houden, is het belangrijk om je nagels elke dag in te smeren met een vochtinbrengende crème of lotion. Dit voorkomt mogelijk dat de nagelriemen zwart worden, droog of gescheurd raken.

Nagelriemolie

Gebruik een plantaardige olie zoals kokos- of olijfolie om je nagelriemen te hydrateren. Gebruik een kleine hoeveelheid en masseer dit zachtjes op de rondingen van je leren huid. Doe dit elke ochtend of avond voor het beste resultaat.

Boter

Beurre de Karite, of Sheabutter, is een uitstekende vochtinbrenger. Smeer dit direct op je nagelriem als je last hebt van geïrriteerde nagelriemen of als je nagelriemen droog is.

Verzorging van de nagels

Gebruik een stevige, maar milde nagelborstel om je nagels te reinigen. Gebruik geen agressieve schuurmiddelen of schimmelsprays, omdat deze de oppervlakte van je nagels kunnen beschadigen. Na het reinigen, smeer je de nagels in met een kleine hoeveelheid een vochtinbrengende crème of lotion.

Geavanceerde technieken voor sterke nagels

Er zijn ook professionele technieken zoals manicures en gelpolijsten die je kunt gebruiken om je nagels sterker te maken. Bijvoorbeeld, door middel van gemanicuurde nagels kun je de natuurlijke glans en stevigheid van je nagels verbeteren. Gemanicuurde nagels helpen ook bij het bijhouden van je nagels en maken je nagels mooier.

Gelpolijsten kan je nagels ook sterk en gezond maken. Voor gelpolijsten wordt een gel aangebracht op je nagels die hard wordt wanneer hij wordt blootgesteld aan ultraviolet licht. Door het polijsten kan je opgeslagen mineralen en andere voedingstoffen verwijderen, waardoor je nagels sterker worden.

Nagels laten groeien

Nog een manier om sterke en gezonde nagels te krijgen is door je nagels regelmatig te laten groeien. Je kunt dit doen door af en toe een pauze te nemen van het knippen van je nagels. Wat je hierdoor kunt bereiken is dat je nagelbeden meer tijd krijgen om te herstellen.

Gebruik een goede lak

Gebruik lak die tot vijf tot zeven dagen blijft zitten zodat je nagels niet beschadigd raken. Kies lakken die minimaal 14-dagen houdbaarheid hebben. Deze lakken bevatten middelen zoals keratine om je nagels te beschermen, wat je nagels weersterk en gezond maakt.

Tips voor bijkomende verzorging

– Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schimmelverzorgingsproducten.
– Was je handen regelmatig met warm water en zeep.
– Kies zorgvuldig uit het type lak dat je gebruikt en vermijd het gebruik van aceton.
– Vermijd de buitenlucht met koude of sterk winderige dagen.
– Trim je nagel- en vingernagels regelmatig.
– Gebruik een handcrème na het wassen van je handen.
– Vermijd het gebruik van aerosolproducten in je omgeving.

Conclusie

Er zijn veel manieren om sterke en gezonde nagels te krijgen. Voed je nagelriemen goed en gebruik de juiste nagelverzorgingsproducten. Gebruik geavanceerde technieken zoals manicures en gelpolijsten om je nagels sterker te maken. Laat je nagels regelmatig groeien en gebruik een goede lak. Als je deze tips opvolgt, zullen je nagels gezond en sterk worden.