verzorging van een droge huid

Een droge huid kan een pijnlijke aandoening zijn die optreedt wanneer er minder olie wordt geproduceerd door de talgklieren in de huid. De buitenste laag van de huid werkt als een zelf-geoliede machine, maar kan soms de productie van de vraag niet bijbenen. De droge huid ziet er schilferig uit en wordt veroorzaakt door haar onvermogen om vocht vast te houden. Het voelt meestal strak en ongemakkelijk aan na het wassen, tenzij er een moisturizer of crème wordt toegepast. Kloofjes en scheurtjes zijn de tekenen van een extreem droge, vochtarme huid. Het is het grootste probleem in de winter als de luchtvochtigheid minder is. Problemen treden op wanneer je het lichaam met agressieve chemische zepen wast of woont in een omgeving waar het weer warm en droog is. De droge huid is in vergelijking met een vette of gemengde gecombineerde huid vatbaarder voor vroegtijdige veroudering. Er kunnen vele redenen zijn waarom je huid droog is.

Douchen met te heet water
• barre weersomstandigheden (te warm en te droog of te koud)
• Erfelijkheid
• Uitdroging
• Airconditioning
• Centrale verwarming
• Het gebruik van zeep en shampoo met SLS die de natuurlijke olie van de huid afstript.

Sommigen kunnen duizenden euro’s uitgeven aan dure lotions en zepen, die vaak ineffectief zijn. In plaats van het verspillen van je geld aan dure producten, kun je natuurlijke huidremedies proberen die ervoor zorgen dat je huid weer gaat stralen.

Het eerste wat je kunt doen is om alle agressieve huidreinigingsmiddelen te verwijderen. Elk product dat sodium lauryl sulfoacetate bevat is zeer schadelijk voor je huid omdat het de beschermlaag van je huid verwijdert. Als je haar brandschoon is, is dat het teken dat de shampoo een chemische formule heeft. Roos is het eerste teken dat je hoofdhuid droog is en door het veranderen van het haarreinigingsproduct voor een natuurlijk product zal je jeukende probleem worden opgelost.

Zorg ervoor dat je elke keer na het bad vochtinbrengende producten gebruikt. Probeer te voorkomen dat badwater te warm is en gebruik in plaats daarvan lauw water. Een geweldige traktatie voor je huid is het toevoegen van een eetlepel olijf- of kokosolie aan je bad. Op deze manier zal je huid geen vocht verliezen en het zal het vele uren zacht aanvoelen. Wanneer je je huid reinigt kun je gefilterd water in plaats van kraanwater gebruiken. Het leidingwater bevat chloor wat de huid uitdroogt.

Iedereen die last heeft van een droge huid moet ervoor zorgen dat ze genoeg schoon water drinken. Koffie, frisdrank of thee tellen niet mee omdat deze uitdrogende eigenschappen hebben. Alleen schoon water en waterrijke vruchten kunnen je huidconditie van binnenuit herstellen. Mensen hebben de misvatting dat ze alleen moeten drinken als ze dorst hebben. Het lichaam geeft je een sterk signaal dat het al uitgedroogd is als je het gevoel hebt dat je iets moet drinken. Het ergste wat je dan kunt doen is het drinken van een glas cola. Zeven tot acht glazen gefilterd water wordt aanbevolen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *