Body scrubs en microdermabrasie

Denk je dat een scrub alleen voor het gezicht is? Je kunt ook je armen, benen, dijen en zelfs het hoofd scrubben. De scrubs kunnen we gemakkelijk kopen in een schoonheidssalon of we kunnen het zelf maken met de ingrediënten uit onze keuken. Wat als de zachte scrub niet genoeg helpt om onze huid te reinigen? Dan moeten we op zoek gaan naar chemische peelings. Ga je gang en probeer deze nieuwe, verjongende schoonheidsbehandeling.

Wat is een lichaamspeeling?
Dit is de meest effectieve schoonheidsbehandeling die op grote schaal door schoonheidsspecialisten, dermatologen of huiddeskundigen wordt uitgevoerd. Tijdens de chemische peeling worden oude huidcellen geëxpandeerd. In tegenstelling tot de normale scrub wordt de huid eraf gehaald door een bijzondere zure oplossing. De bloedcirculatie wordt verhoogd en de huid kan ademen en genezen. Er zijn veel verschillende chemische peelings en degene die je kiest moet afhangen van wat je zou willen behandelen. De chemische peelings kunnen enorme hoeveelheden vette huid wegnemen en een verjongde, nieuwe, meer geperfectioneerde huid tevoorschijn halen.

Huidpeelings zijn uitstekend geschikt voor verschillende indicaties; ze zijn goed voor acne, acne littekens en het verminderen van fijne lijntjes. Huidpeeling verbetert de textuur en dankzij dat kan de huid meer vitaminen uit crèmes opnemen. Er zijn talrijke voordelen van chemische peelings. Je huid kalmeert, de smet wordt geminimaliseerd, maar het egaliseert ook de verkleuring van de huid.

Er zijn veel verschillende soorten peelings. We kunnen chemische peelings en microdermabrasie onderscheiden. De laatste procedure scrubt alle onvolkomenheden van de huid weg en het is vergelijkbaar met de scrub in onze badkamer maar dan effectiever. Na een aantal chemische peelings te hebben gedaan, kun je teruggaan naar je dagelijkse routine, omdat de huid nu zacht is en het geen irritatie van de huid zal veroorzaken. Anders zal het echter langer duren voordat de huid geneest. De chemische peelings worden niet aanbevolen voor mensen met een donkere huid omdat de peeling de huid waarschijnlijk een paar tinten lichter bleekt. De microdermabrasie zou een goed alternatief zijn als je huidproblemen hebt en als je dezelfde huidtint wilt behouden.

De chemische peeling is al bekend sinds de oudheid en wordt door veel vrouwen in Griekenland en Rome gebruikt. Tegenwoordig zijn chemische gezichtsscrubs enorm populair omdat ze ons direct resultaat kunnen leveren zonder een poliklinische behandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *