Make-up tips voor de gevoelige ogen

Gevoelige oogmake-up is een gecompliceerde taak omdat mascara’s, oogschaduwen en lippenstiften veel synthetische pigmenten bevatten die gevoelig kunnen zijn. Deze omvatten: chroomoxide (in cosmetica met een groene kleur), cochenille (in paarse en roze cosmetica) en ijzeroxide met nikkel (in bruine cosmetica). Natuurlijke stoffen, zoals pigmenten op basis van colofonium, muurbloempjes en derivaten van koolstofverbindingen, kunnen ook allergenen zijn. Hoe make-up te verwijderen wanneer je gevoelige ogen hebt? Welke cosmetica is veilig en hypoallergeen? Welke oogschaduw, mascara’s en make-uptools en accessoires moeten worden gebruikt? Zijn make-up voor gevoelige ogen en contactlenzen onderling exclusief? Hoe make-up met gevoelige ogen te verwijderen en oogirritaties te kalmeren?

Make-up voor gevoelige ogen – veilige cosmetica

Als u zich ongemakkelijk voelt bij het aanbrengen van uw mascara, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van dit product. Het is onwaarschijnlijk dat uw ogen wennen aan de nieuwe cosmetica en het ongemak zal verdwijnen. Integendeel, het zal erger worden. Als het probleem terugkeert ondanks het gebruik van verschillende mascara’s, is het goed om te overwegen om hypoallergene cosmetica te gebruiken. Op de verpakking moet worden vermeld dat ze zijn ontworpen voor gevoelige ogen en voor dragers van contactlenzen.

Zelfs als u veilige cosmetica gebruikt, moet u zeer gevoelig zijn voor onze make-up en proberen de ogen weg te laten. En ja – laat de binnenkant van je ooglid niet vallen, bedek de wimpers niet te veel en gebruik geen mascara of oogpotlood om de hoek van het oog. Het minimaliseert het risico op oogirritatie en allergieën.

Make-up voor gevoelige ogen – hypoallergene cosmetica

Hypoallergene cosmetica zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar het is goed om vermijdbare tinten roze, rood en violet te vermijden. Waarom? Omdat ze zijn gemaakt op basis van de combinatie van verschillende pigmenten, waardoor het risico op een allergische reactie toeneemt. Groene kleurstof is het gevaarlijkst en daarom wordt het niet meer in cosmetica voor gevoelige ogen gebruikt. Pigmenten die zijn opgenomen in hypoallergene cosmetica worden grondig gereinigd (bijvoorbeeld ijzeroxide uit nikkel) of worden beschermd om het risico op irritatie te minimaliseren.

Het aantal ingrediënten in hypoallergene cosmetica wordt tot een minimum beperkt, want hoe meer stoffen, hoe waarschijnlijker het is om het oog te irriteren. Sommige stoffen in cosmetica van dit type hebben eigenschappen die de irritaties enigszins verzachten, zoals thermaal water en panthenol. Zelfs hypoallergene cosmetica moeten conserveermiddelen bevatten om ze te beschermen tegen bacteriën, schimmels en schimmels.

Een goede keuze is minerale cosmetica, die slechts drie ingrediënten bevat. Om deze reden kregen ze de naam ‘hypoallergeen’.

Make-up voor gevoelige ogen – matte oogschaduw

De deeltjes die de hypoallergene oogschaduw en mascara’s maken, moeten tijdens de productie zoveel mogelijk worden verpletterd, zodat ze hechten, niet in de ogen vallen en klonteren. Grote, onregelmatig gevormde deeltjes kunnen bijdragen aan de vorming van mechanische micro-letsels. Om deze reden moeten cosmetica met parelmoer die vaak in glanzende oogschaduw wordt aangetroffen, worden vermeden. De parelachtige vijlen die het vormen, veroorzaken de beschadiging van de huid en wanneer ze in het oog komen – conjunctivale letsels.
De parelachtige vijlen die het vormen, veroorzaken schade aan de huid en wanneer ze in het oog komen – conjunctivale letsels.

Make-up voor gevoelige ogen – mascara’s

Er zijn geen contra-indicaties voor het gebruik van mascara’s die verdikken en krullen, op voorwaarde dat ze niet vlekken. Het zou het beste zijn als ze de natuurlijke pH van tranen hadden. Aan de andere kant worden waterdichte mascara’s niet aanbevolen omdat ze sterke conserveermiddelen bevatten.

In plaats van mascara, kun je henna gebruiken die de wimpers niet verdikt, maar het vergroot de ogen en zorgt voor meer duidelijkheid. Vóór die tijd is het goed om een ​​schoonheidsspecialist te vragen een pleistertest uit te voeren op de huid achter uw oor. Als henna het irriteert, moet je dergelijke behandelingen opgeven.

Make-up voor gevoelige ogen – make-up tools & accessoires

Als u gevoelige ogen heeft, wordt het niet aanbevolen om de applicator in oogschaduwpaletten te gebruiken – hoewel deze klein en handig is, kan de ruwe spons de huid rondom de ogen irriteren. Helaas zijn er geen penselen voor mensen met gevoelige ogen in de drogisterijen, maar het is goed om de hypoallergene merken die de gekleurde cosmetica produceren te controleren. Het is zeer waarschijnlijk dat de applicator die ze aanbieden gemaakt is van zachte en delicate materialen.

Je kunt ook een spons gebruiken die schoonheidblender wordt genoemd of je vinger of een vochtige wattenstaafje gebruiken. Als u crème oogschaduw kiest, breng ze dan aan met de vingers of een dunne borstel.

Make-up voor gevoelige ogen en contactlenzen

Is deze combinatie mogelijk? Natuurlijk. Het enige dat u hoeft te doen, is een aantal regels volgen:

  • Breng make-up aan na het inleggen van de contactlenzen en verwijder make-up na verwijdering.
  • Gebruik hypoallergene cosmetica.
  • Gebruik geen losse oogschaduw, omdat de deeltjes onder de lenzen kunnen komen. De beste keuze is romige oogschaduw zonder parelmoer;
  • Gebruik geen make-up aan de binnenkant van uw onderste ooglid omdat het product onder de contactlenzen kan komen.
  • Gebruik voor make-upverwijdering olievrije producten.
  • Verwijder bij eventuele irritatie de contactlenzen en vervolgens de make-up.

Make-up voor gevoelige ogen – make-up verwijderen

Het is het beste om uw make-up te verwijderen met geurloze en olie-vrije producten die een pH waarde bevatten die hetzelfde zijn als tranen, die verzachtend thermaal water bevatten. Probeer zo min mogelijk bewegingen te maken bij het verwijderen van de make-up.

Begin met het wattenstaafje te weken met wat make-upverwijderaar en breng het aan op het bovenste ooglid. Ga na een tijdje voorzichtig naar beneden. Breng vervolgens een nieuwe pad aan op het onderste ooglid en wacht even. Breng nu opnieuw het wattenschijfje aan op het bovenste ooglid en verplaats het voorzichtig om de resten te verwijderen. Herhaal totdat je ogen eindelijk schoon zijn.

Hoe irritatie van de ogen te kalmeren?

Om geïrriteerde ogen te kalmeren, gebruiken we een delicate make-upremover en is het verstandig om niet in uw ogen te wrijven. Je kunt ook oogdruppels aanbrengen met eufrasie. Voor gezwollen oogleden kunt u koude kompressen van thermaal water, thee of kamille gebruiken. Ook kunt u een verzachtende crème aanbrengen op het gebied rond uw ogen.

Als huismiddeltjes geen verlichting geven en roodheid, tranen of zwelling niet verminderen, zoek dan medische hulp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *