We bleken tanden thuis: Beste remedies en tandpasta’s

Hoe kan ik mijn tanden thuis witter maken? Als u genoeg geduld heeft en dagelijks thuismiddelen toepast, kunt u het voor elkaar krijgen. Uw tanden bleken bij de tandarts is effectief maar kostbaar. Gelukkig kunnen we vergelijkbare resultaten bereiken met huismiddeltjes! Leer hoe u uw tanden op natuurlijke wijze kunt bleken en welke producten u daarvoor kunt gebruiken.

Wat veroorzaakt gele tanden?

Als u denkt dat een goede tandpasta en borstel u beschermen tegen onaangename verrassingen, heeft u het mis. Ondanks veelvuldig poetsen en mondhygiëne zijn er tal van variabelen die bijdragen aan het vergelen en verkleuren van tanden. Bekijk wat de oorzaken zijn van vlekken op uw tanden voordat u leert hoe u ze witter kunt maken.

  1. Isotone dranken verkleuren de tanden snel omdat ze de tanden afbreken. Zuren zijn schadelijk voor het glazuur van de tanden.
  2. Tabak veroorzaakt vergeling van de tanden. Het roken van sigaretten is schadelijk voor onze gezondheid en komt onze aantrekkelijkheid niet ten goede. Rokers hebben gele tanden en zijn vatbaarder voor tandproblemen zoals parodontitis. Tot overmaat van ramp hoopt de tandplak zich sneller op als u rookt.
  3. Wijn bevordert beschadiging van het glazuur. Houdt u van rode wijn? Dat is prima, maar bedenk wel dat als u dat regelmatig doet, het glazuur van uw tanden ernstig kan worden aangetast. Zelfs van witte wijn is aangetoond dat het effect heeft op de kleur en vorm van tanden. Is er een manier om dit te verhelpen?
  4. Koffie en thee laten vlekken achter. Het is een beproefde combinatie die resulteert in gelige tanden. Groene thee, geloof het of niet, tast de kleur van de tanden aan en laat vlekken achter.
  5. Je poetst op een ongelegen moment, waardoor het glazuur beschadigd raakt. Verrassend genoeg kan poetsen een negatieve invloed hebben als het verkeerd wordt gedaan. Als u onlangs citrusvruchten, wijn (rijk aan zuren) of koffie (die calcium uit het glazuur haalt) heeft gedronken, spoel uw mond dan met water om het effect van de negatieve ingrediënten te neutraliseren. Poets na een half uur uw tanden.
  6. Tanden worden gevoeliger door agressieve witmakende behandelingen. Overdrijf het niet, want opdringerig bleken heeft desastreuze gevolgen.

Hoe maak je je tanden thuis witter: whitening tandpasta

De makkelijkste, voordeligste en populairste manier om uw tanden thuis witter te maken is door de juiste tandpasta aan te schaffen. Bent u op zoek naar de beste whitening tandpasta? Kies een product dat witmakende chemicaliën bevat en weinig schuurt; zo kunt u het glazuur lichter maken zonder het er heftig af te wrijven. U kunt ook een whitening mondspoeling gebruiken.

Tanden thuis bleken: bleekstrips

Een ander bekend product om vlekken te verwijderen. De strips zijn doorzichtig en gevuld met bleekgel. Breng eerst de gel aan, doe dan de strips om en laat ze gedurende de op de verpakking aangegeven tijd zitten (meestal 30 minuten). Na een paar dagen ziet u al resultaat.

Tanden bleken thuis: bananen, kurkuma, aardbeien

Tanden bleken met bananen?! Dus waarom niet? Wrijf een bananenschil tegen de binnenkant van je tanden voor kalium, calcium en vitaminen, waaronder vitamine D. Een andere veelgebruikte behandeling is zelfgemaakte aardbeientandpasta, hoewel de resultaten niet opmerkelijk zijn, en je tandvlees geïrriteerd kan raken. Aardbeien en zuiveringszout worden gebruikt om het te maken. Helaas bevatten aardbeien veel suiker, waardoor je vatbaarder wordt voor tandplak. Baking soda is ook schurend en kan schade aan de tanden veroorzaken. Kurkuma, een gele Ayurvedische specerij, is een andere component om te overwegen. Het is antibacterieel en schimmelwerend van aard. Door eenvoudigweg twee keer per week kurkuma aan uw tandpasta toe te voegen, kunt u een natuurlijke whitening-therapie uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *