We delen 3 redenen waarom je moet stoppen met het wassen van je gezicht in de ochtend

Zodra we wakker worden, gaan we naar de badkamer, wassen ons gezicht met water en een klodder reinigingsgel of -schuim, en gaan dan over tot de volgende huidverzorgingsroutine. Dit kost wat tijd, maar we zijn eraan gewend om het mechanisch te doen. Het wassen van het gezicht wordt op dezelfde manier gedaan als tandenpoetsen, en we kunnen ons ons regime niet voorstellen zonder. Wat als je zou stoppen met ’s morgens je gezicht te wassen en tijd en een betere teint zou winnen? Lees verder om drie redenen te leren waarom je zou moeten stoppen met het reinigen van je gezicht in de ochtend.

Als we gebreken in ons gezicht zien, proberen we er alles aan te doen om er vanaf te komen. We vervangen cosmetica, investeren in dure merken, en voegen nieuwe fases en producten toe aan ons dagelijks regime. Helaas krijgen we vaak het tegenovergestelde resultaat, in plaats van de huid te verbeteren. Wat als we het totaal anders zouden aanpakken en het meerfasenritueel zouden laten vallen ten gunste van minimalisme? We hebben ontdekt dat het niet wassen van je gezicht in de ochtend je teint waarschijnlijk zal verbeteren.

3 Redenen om ’s morgens te stoppen met je gezicht te wassen 

  1. Je geeft je huid rust. Als je zachte wasproducten gebruikt en je huid zachtjes wast, kan het niet misgaan. Veel meisjes maken zich echter schuldig aan het streng wrijven of wassen van hun huid. Dit is ontegenzeggelijk schadelijk! Irritatie van de huid veroorzaakt puistjes, roodheid en acne-uitbraken. Wanneer je stopt met het gebruik van ochtend face wash, krijgt je teint de kans om te verbeteren.
  2. U bespaart tijd. We zijn ons er allemaal van bewust dat elke seconde telt in de ochtendspits. Omdat je ’s ochtends alleen een toner of bloemenwater gebruikt in plaats van je gezicht te wassen, ben je minder tijd kwijt aan je dagelijkse ritueel. Het kost maar een paar seconden.
  3. Avondhuidverzorging is effectiever. De meeste meisjes hebben een ingewikkeld nachtritueel. Het is zinloos om serum, vochtinbrengende crème en oogcrème aan te brengen om ze vervolgens na een paar uur weer weg te wassen. Als je ’s morgens je gezicht niet wast, zal elke druppel product geabsorbeerd zijn.

Is ’s morgens het gezicht wassen niet goed voor alle huidtypes?

Eerst en vooral moet u de reacties van uw huid onderzoeken. Het duurt een paar dagen om te zien of deze methode uw teint verbetert. Bij een droge huid moet u ’s morgens vermijden uw gezicht te wassen. Als u een vette of acnegevoelige huid hebt, moet u het vermijden. In dit geval verwijdert het wassen van het gezicht extra olie, bacteriën en ziektekiemen, dus het overslaan ervan kan de aandoening verergeren in plaats van de teint te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *