Beste verzorgingstips voor de huid onder de ogen

De huid rond onze ogen is het meest gevoelige en kwetsbare deel van onze lederhuid. Omdat ze snel vocht verliest, is ze gevaarlijk gemakkelijk te irriteren. De huid onder de ogen is inderdaad veeleisend, wat in het oog moet worden gehouden als u kraaienpootjes zo lang mogelijk wilt voorkomen. U mag een regelmatige dosis voedingsstoffen en hydratatie niet verwaarlozen; anders wordt het moeilijk om onvolkomenheden van de ooghuid tegen te gaan die uw uiterlijk verpesten. Wat moet een doeltreffende verzorging van de huid onder de ogen inhouden?

De lipidenbarrière beschermt de huid, met uitzondering van de huid onder de ogen, wat jammer is. Omdat deze huid zo dun en gevoelig is, ontwikkelt ze het snelst rimpels. Slaapgebrek, te veel beeldschermtijd en huidverzorgingsblunders eisen allemaal hun tol. Gelukkig kennen we een paar oplossingen die je kunnen helpen om dit probleem aan te pakken.

Make-up verwijderen

Het is de basis van een dagelijks huidverzorgingsregime en een van de beste huidverzorgingspraktijken. Kleurcosmetica die op de huid achterblijven irriteren de oogleden en het bindvlies, en ze belemmeren vaak de regeneratie van de huid. Er zijn tal van doeltreffende make-up removers beschikbaar die niet alleen cosmetica verwijderen, maar ook huidirritaties genezen.

Zorg ervoor dat u de kleurcosmetica voorzichtig verwijdert. Overdreven krachtig verwijderen leidt tot het uitrekken van de huid, wat uiteindelijk tot rimpels leidt.Glijd wattenstaafjes van de binnenste naar de buitenste ooghoek (niet andersom). Herhaal dit proces totdat een wattenschijfje schoon is.

Hoe kan ik de huid rond mijn ogen herstellen met water?

Helaas verliest de huid onder de ogen snel water, en er zijn vele variabelen die bijdragen aan uitdroging. Dit zijn onder andere zepen, shampoos en andere irriterende stoffen die in de samenstelling van veel cosmetica zitten. De huid onder de ogen is kwetsbaar en kan gemakkelijk beschadigen, dus moet deze met zorg worden behandeld. Ook moet de huid dagelijks worden gehydrateerd.

Begin van binnenuit! Als uw hele lichaam uitgedroogd is, kan het moeilijk zijn om uw huid onder de ogen gehydrateerd te houden. En deze regel is vooral belangrijk in de zomer, wanneer we het meest geneigd zijn water te verliezen.

Hoe kun je zwarte kringen onder je ogen verbergen?

Camouflerende make-up bereikt twee doelen: het verbergt donkere kringen en verheldert het gebied rond de ogen. Je moet er echter wel aan denken om de camouflage make-up vakkundig aan te brengen. De meest voorkomende fout die vrouwen maken is het gebruik van te lichte camouflagecrèmes, waardoor ze het oneffenheidje alleen maar benadrukken. Een andere factor om rekening mee te houden is de hoeveelheid product die wordt gebruikt. Je moet niet te veel concealer aanbrengen of het op een onvoorbereide huid aanbrengen. Eerst foundation aanbrengen en dan camouflagestift, geeft een mooi effect. Vervaag de cosmetica voorzichtig met uw ringvinger.

Om wallen en donkere kringen te minimaliseren, kunt u cosmetica gebruiken die vitamine A, C en K bevat, evenals cafeïne en kruidenextracten. Deze producten zorgen ervoor dat de bloedvaten samentrekken, waardoor de haarvaten krimpen. Bovendien, wanneer de bloedstroom toeneemt, worden de donkere kringen helderder en de wallen nemen drastisch af. Blijf dergelijke producten op uw huid gebruiken, en u zult een verbetering zien. Wees gewoon volhardend.

In extreme gevallen kan het nodig zijn gespecialiseerde oogverzorgingsproducten te gebruiken die snel effect hebben. Collageen oogpads, of pads geïmpregneerd met plantenextracten, zijn zo’n wonder. Het is aangetoond dat ze een diep hydraterend effect hebben. Ten slotte worden cosmetica die de microcirculatie in de huid onder de ogen bevorderen, als heilzaam beschouwd. Deze artikelen worden geleverd met een balapplicator waarmee u het beoogde gebied kunt afschieten en zachtjes kunt masseren. Het wordt aanbevolen om de cosmetica in de koelkast te leggen voordat u deze gebruikt. Dit geeft betere resultaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *