Blijf weg bij de ravage die stylen met hitte aan kan brengen: de beste bescherming tegen hitte [Ranking]

Het blijkt dat bescherming tegen hitte steeds populairder wordt onder de mensen die zich hun stylingritueel niet voor kunnen stellen zonder stijl- of krultang. Dit is goed omdat dagelijks gebruik van dit soort tools vaak onherstelbare schade veroorzaakt aan het haar.

Gelukkig zijn er een aantal producten waardoor je een mooie blowout kunt creëren zonder de lokken te beschadigen. Deze levensreddende producten staan beter bekend als hittebeschermende en thermische sprays. Welke beschermt het haar echt goed als je het blootstelt aan extreme temperaturen? Je leest het hieronder.

Hoe werkt hittebescherming?

De belangrijkste taak is het isoleren, en daardoor beschermen, van het haar van de negatieve effecten die een föhn, stijl- of krultang produceert. Is dit echt een serieus probleem? Laten we er wat dieper op ingaan. Door het haar met hitte te stylen verliest het vocht. Hierdoor wordt het ruw, broos en gaat het splijten. Het is ook de moeite waard om je te realiseren dat hoge temperaturen een negatieve impact hebben op keratine, de structurele bouwsteen van het haar. Als het niveau keratine daalt, zal het haar niet meer dik en glanzend zijn. Het wordt ook minder veerkrachtig en gaat er ongezond uitzien.

Manieren om het haar te beschermen tegen de hitte door het stylen

Om het haar te beschermen moet je een beschermende laag om de lokken heen creëren voordat je een styling tool gebruikt. Er is geen andere manier om dit te doen dan met een hittebeschermende spray. Als je de spray gelijkmatig over de lokken verdeelt dan stoot dit product de hitte van de lokken af waardoor het haar niet beschadigd raakt. Je kunt een hittebeschermende spray ook gebruiken voordat je de sauna ingaat of in de zon gaat liggen.

Waarom is een hittebeschermende spray beter?

Hoewel hittebescherming in verschillende vormen aanwezig is, lijkt een spray de meest effectieve. Het product is door de fles met verstuiver makkelijk gelijkmatig te verspreiden over de lokken. Als het product de vorm heeft van een lichte mist, dan kan het bovendien zowel op nat als droog haar gebruikt worden. Tot slot helpt een verstuiver je om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Afhankelijk van de lengte van je haar hebt je drie of vier pompjes nodig. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste hoeveelheid gebruikt om het haar gehydrateerd en gezond te houden.

Welke hittebeschermende sprays zijn het best? Bekijk onze ranking en kies het juiste product voor jezelf.

TOP 5 hittebeschermende sprays

1. Nanoil Heat Protectant Spray, 200 ml | ONZE KEUS

Nanoil Heat Protectant Spray

Deze spray heeft veel voordelen voor het haar en heeft een redelijke prijs. Hij hydrateert, voedt en herstelt het haar. Temt onhandelbare lokken en maakt het dagelijkse stylen makkelijker. Daarnaast beschermt hij de lokken tegen hoge temperaturen. Dit effect is te danken aan de formule, die zijde-eiwitten bevat die de keratine bindingen herstellen waardoor het haar voller en gladder wordt. De spray bevat ook polyquaternium-46, dit gaat pluizig haar tegen en maakt het haar sterker en zachter. Ook zorgt dit ingrediënt voor de beschermende laag op het haar waardoor het haar tot 230 graden Celsius beschermd wordt. Om beschadiging door hitte te voorkomen spray je de Nanoil Heat Protectant Spray op droog of nat haar en laat je de magie gebeuren. Je krijgt er geen vet of plat haar van.

Leer meer: www.nanoil.nl

2. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray, 237 ml

Nog een hittebeschermende spray met natuurlijke zijde-eiwitten. Hierdoor herstelt de spray het haar van binnenuit waardoor het er gezonder, zachter en glanzender uitziet. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray kan dagelijks gebruikt worden en helpt de negatieve impact van hoge temperaturen op het haar te voorkomen. Zonder toe te geven in volume maakt dit product het haar mooi en volumineus. De levensduur van je kapsel wordt ook langer. Dankzij de handige verstuiver gebruik je altijd de juiste hoeveelheid van het product. Onthoud wel om niet teveel te gebruiken, anders gaat je haar aan elkaar plakken. Het goede nieuws is dat je dit product ook als haarspray kunt gebruiken, voor het geval die van jou op is.

3. Balmain Paris Thermal Protection Spray, 200 ml

Deze lichtgewicht en transparante spray is aantrekkelijk voor minimalisten. De Balmain Paris Thermal Protection Spray is vooral online te koop en sterk genoeg om het haar tot 220 graden Celsius te beschermen. Hij bevat zijde-eiwitten en provitamine B5 waardoor het je haar versterkt, hydrateert en laat glanzen. Het goede nieuws is dat Balmain geen parabenen en sulfaten heeft toegevoegd aan de formule, die wel heel lekker ruikt. Het maakt niet uit of je de spray op handdoekdroog of droog haar gebruikt, hij zal het haar altijd beschermen tegen hitte en splijten. Onthoud om de lokken te kammen als je de spray gebruikt hebt, dit voorkomt dat je haar aan elkaar plakt. De prijs is niet laag maar als je een groter budget hebt is deze spray wat voor jou.

4. Philip B Thermal Protection Spray, 60 ml

De beste beschermende sprays zijn lichtgewicht. Laat ons nog een product presenteren waarvan bewezen is dat het de lokken beschermd tegen de ravage die hoge temperaturen aanricht. Dit product is gemaakt van plantaardige ingrediënten, zoals mongongo-olie, vitamine E en zoete amandelolie. Samen slaan ze vocht op in het haar en voorkomen ze gespleten puntjes. De Philip B Thermal Protection Spray bevat ook L-aminozuur complex dat het haar herstelt. Je kunt hem prima gebruiken op geverfd haar en het voorkomt klitten. Er zijn echter twee dingen waar we je voor willen waarschuwen: de geur wordt als intens beschreven en de prijs is vrij hoog, zeker in vergelijking met de hoeveelheid.

5. Elseve Dram Long Frizz Killer, 100 ml

Elseve Dream Long Frizz Killer is voor degene die last hebben van onhandelbare flyaways. Hij biedt bescherming tot 230 graden Celsius, maakt de haarschubben glad voor glanzender, gehydrateerd en gevoed haar. Als het haar glad is, dan hebben klitten geen kans. We moeten benoemen dat je van al deze effecten kunt genieten zonder in te hoeven leveren op het volume van jouw haar. Het zal ook niet te snel vet worden. Hoewel Elseve Dream Long Frizz Killer geen siliconen bevat kan het haar wel aan elkaar gaan plakken als je teveel gebruikt. Een pluspunt van dit product, is dat je hem in bijna alle drogisterijen kunt kopen.