Bruine ogen – de beste make-up ideeën. De perfecte make-up voor bruine ogen

Bijpassende make-up, in het bijzonder oogschaduw, met oogkleur kan feeën lastig en lastig zijn. Als je ogen bruin zijn en je niet zeker weet met welke tinten je moet omgaan, blijf het artikel lezen. Hier vind je een aantal handige tricks en make-upinspiraties.

Welke oogmake-up past het beste bij de bruine ogen?

Het lijkt erop dat vrouwen met een bruine iriskleur het breedste scala aan mogelijkheden hebben wat betreft oogschaduwkleurkeuze. Bijna alle kleuren passen bij hen. Als je ogen bruin zijn, kun je oogschaduwkleur eenvoudig afstemmen op de outfit die je draagt.

In het geval van bruine ogen is er echter een zeer cruciale factor die de selectie van tinten bepaalt die op oogleden kunnen worden toegepast. Namelijk, je moet de tint van je ogen identificeren. Om te verduidelijken, als uw ogen hazelaar zijn, of als u warmtetonen in uw iris herkent, moet de oogmake-up die u gaat aanbrengen ook warm zijn. Als je vrij donkere, chocolade of koele reflexen ziet – moeten de oogschaduwjes ook in koele tonen worden bewaard.

Bruine ogen make-up welke toon van teint?

Een andere bepalende factor die het uiteindelijke oogmake-upeffect beïnvloedt, is schaduw van uw huid. Zoek uit of je gezichtshuid vrij koel van toon of warm is en kies bijpassende oogschaduw. Om te verduidelijken, warme, olijfkleurige teint gaat met warme kleuren, goud, beige, perzik-achtige tinten, olijf en vanille. De koele teint ziet er beter uit met blauwe, donkerblauwe, donkere bronzen en paarse tinten.

Beide soorten teint zien er goed uit met nude-tinten.

Bruine ogen make-up voor de wimpers?

Wimpers van vrouwen met bruine ogen zijn vaak donker van aard, dus het is beter om ze niet te bedekken met bruine mascara, omdat de schaduw van de wimpers zal vervagen in iris. Als gevolg hiervan zullen wimpers helemaal niet worden verbeterd. Om die reden is het het beste om naar de tijdloze klassieker te grijpen, die een zwarte mascara is.

Als je een beetje extravaganza aan je looks wilt toevoegen, kun je een andere (nog steeds donkere) tint van een mascara kiezen. U kunt bijvoorbeeld proberen om donkergroene, donkerblauwe of donker violette mascara te proberen. Kortom, een blauwe mascara met een mooie tint (korenbloem) moet er ook goed uitzien als onderdeel van bruine oogmake-up. De enige voorwaarde hier is dat deze blauwe kleur goed gepigmenteerd moet zijn.

Dagelijkse make-up bruine ogen. Welke kleuren te kiezen?

Deze oogmake-up ziet er het beste uit als u neutrale oogschaduw gebruikt. Ook alle matte tinten of tinten met subtiele, satijnen afwerking doen het ook. Fel fonkelende parelmoer tinten zijn meer geschikt voor ’s avonds, maar als je een fan bent van dit soort tinten, kun je ze gebruiken, maar toch schaars. Gewoon om het ooglid subtiel te accentueren. U kunt bijvoorbeeld een mooie beige parelmoer tint gebruiken om deze op de binnenhoek van het oog aan te brengen.

Bovendien, afgezien van eerlijke en donkere bronzen (die overeenkomen met een koele of warme huidskleur), kunt u spelen met grijstinten, donkerblauwe of groene tinten voor dagelijkse bruine oogmake-up.

Dagelijkse make-up voor bruine ogen. Hoe het toe te passen?

Hier is een idee voor de dagelijkse bruine oogmake-up:

  1. Breng een oogschaduwprimer aan. Dankzij dit verlengt u de levensduur van oogschaduws.
  2. Breng een zeer lichte, matte vanille tint aan recht boven de wenkbrauwboog. Je kunt het ook toepassen op de binnenste hoek van het oog om je blik op te fleuren.
  3. Bedek uw mobiele ooglid met een lichtbruine kleur (wanneer uw iris mooi is, honingkleurig) of donkerbruin (als uw iris donker is, gearceerd in chocolade). U kunt de schaduw alleen op het mobiele ooglid gebruiken of subtiel boven het vouwgebied uittrekken. Om het te doen, pas het toe op de vouw vanaf ongeveer 2/3 van de hele vouw (de buitenste hoek van het oog). Dankzij dit bereik je het kattenoogeffect.
  4. Zoek naar een oogpotlood waarvan de kleur één toon donkerder is dan de tint die op uw ooglid is aangebracht. Trek een lijn bij de wimperbasis en probeer deze fijn te mengen (je kunt een Q-tip gebruiken). U kunt hetzelfde ook voor het onderste ooglid doen. Als je je ogen nog meer wilt verbeteren, kun je een oogschaduw met dezelfde kleur toepassen.
  5. Smeer je wimpers precies in met een zwarte mascara. Als je je make-up uitzonderlijk wilt maken, kun je een mascara van een andere donkere kleur pakken.

Avond make-up voor bruine ogen. Hoe het toe te passen?

De basis voor avondmake-up kan de hierboven beschreven dagelijkse versie van oogmake-up zijn. Dit type make-up kan worden verbeterd als u naar andere tinten met oogpotlood grijpt, of de buitenste ooghoek accentueert met tinten van opvallende kleuren zoals viooltjes, azuurblauwe tinten, grijstinten in combinatie met parelmoer of dit seizoen trendy metallic tinten . Bij het aanbrengen van de avond bruine oogmake-up kunt u ook de voorhoofdsboog en de binnenhoek van het oog benadrukken met parelmoerachtige, sprankelende tinten die een intensief effect geven.

Houd er echter rekening mee dat de meer intensieve oogmake-up die u aanbrengt, de minder verzadigde lipstick moet worden gebruikt. Bij het maken van zware oogmake-up, zoals rokerig oog, kiest u lichte tinten van lippenstift die vergelijkbaar zijn met uw natuurlijke lipkleur. Matte of satijnen lippenstift lijkt hier een perfecte keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *