Groenten als natuurlijke huidverzorgingsproducten

Ze smaken geweldig maar ze kunnen ook onze huid genezen. Weet je wat dat zijn? Je hebt gelijk, groenten. Ideaal als ze zijn verbouwd in onze eigen tuin. We houden van hun smaak, maar niet veel mensen weten dat ze ook uitwendig kunnen worden gebruikt.

Waarom zijn groenten zo goed voor onze gezondheid? Samen met fruit, zijn ze de beste bron van vitaminen en mineralen. Ze bevatten vitamine A, C, P, K, B en vezels die essentieel zijn voor ons welzijn en voor een goede spijsvertering. Verse, rauwe groenten zijn laag in calorieën, versnellen onze stofwisseling en ze hebben geweldige ontgiftende eigenschappen. We kunnen ons jarenlang fit en vol energie voelen als we voldoende hoeveelheden sappige groenten, waaronder de groene groenten, consumeren. Dankzij de vitaminen en de mineralen wordt ons zicht verscherpt, zal de huid gloeien en het zal ons immuunsysteem sterker maken.

We kunnen gebruikmaken van groenten in de vorm van een pulp en dit aanbrengen op onze huid om de verbazingwekkende helende eigenschappen te zien.

Eén van de populaire groenten die al duizend jaar wordt gebruikt is de pompoen. De zaden en het vlees zijn rijk aan calcium, ijzer, zink en magnesium. Deze combinatie van mineralen kan helpen om de huidcellen zeer effectief op te bouwen. Het hydrateert ook de droge huid en het minimaliseert ontstekingen. Pompoen staat ook bekend om het doden van alle soorten bacteriën en ziekteverwekkers.

Wortel is een echte vitaminebom. Het egaliseert de huidskleur en het beschermt tegen de schadelijke zonnestralen. Het is vooral aan te raden voor mensen met een droge rijpere huid. Om het beste resultaat te krijgen, rasp je de wortel en meng je het met een kleine hoeveelheid honing en Griekse yoghurt, breng het aan op de huid en laat het gedurende 20 minuten intrekken. Spoel het daarna af met warm water en gebruik een vochtinbrengende crème.

Komkommer is waarschijnlijk één van de meest populaire beauty groente. We weten allemaal dat het vermoeide ogen kan kalmeren, maar weet je ook dat het je er jonger uit kan laten zien? Vergelijkbaar met citroen, is het een sterk en natuurlijk bleekmiddel, dat kan worden gebruikt om een ​​huidverkleuring te minimaliseren. Het kan een redder in nood zijn voor iedereen met acne. Als je het komkommermasker systematisch gebruikt, zul je een enorm verschil opmerken in het uiterlijk van je huid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *