Ode aan subtiliteit: natuurlijk lijkende make-up die je schoonheid verbetert

Er zijn dagen dat je geen zin hebt om je gezicht te zwaar te belasten met te veel make-upproducten. Je wilt eigenlijk zien alsof je helemaal geen make-up hebt. Dan zie je deze kleine vlekjes … ongezond-glanzende huid … donker onder de ogen  … Het blijkt dat je geen volledige make-up of veel gekleurde producten nodig hebt om er stralend, fris en verbluffend uit te zien. Een paar eenvoudige bewegingen en slimme trucs zullen doen om je schoonheid te verbeteren en je een volledig natuurlijke uitstraling te geven. Hoe? Welkom in het land van subtiliteit.

Make-up die niet bestaat

Het geheim van subtiele make-up ligt in het perfect camoufleren van alle onvolkomenheden en het verbeteren van de schoonheid van de huid, waardoor make-up bijna onzichtbaar blijft op hetzelfde moment. Als je niet in een gedurfde look bent, is er geen make-up voor jou gemaakt.

Het is extreem eenvoudig aan te brengen en bovendien kost het weinig tijd. Je hebt niet veel cosmetica nodig; het geheim ligt in de juiste keuze. Hoe make-up aanbrengen die eruit ziet alsof hij er niet is?

Wat moet je doen om geen make-up op te maken?

  1. Vloeibare concealer.
  2. Make-up primer.
  3. BB of CC cream (je kunt het opgeven als je geen foundation-achtige producten wilt).
  4. Wenkbrauw-mascara.
  5. Wimper mascara.
  6. Transparant los poeder (bamboe, rijst of mineraal).
  7. Een subtiele blos.

Natuurlijk ogende make-up, stap voor stap uitgelegd

1. Reinig je gezicht met een gel, schuim of micellair water, veeg het af met een toner die je huidtype respecteert.

2. Breng een make-up primer aan op de gezichtshuid. Als je huid de neiging heeft om vettig te worden, kies je een matterende basis. Als het droog of moe is, zorg dan voor een verhelderende primer. U moet oppassen dat u niet teveel aanbrengt, omdat het product in huidplooien blijft hangen en een onnatuurlijk effect creëert. Een druppel van een kleine maat werkt om het hele gezicht te bedekken. Precies op de primer tikken met uw vingertoppen.

3. Als donkere oogcirkels of gezwollen ogen uw normale problemen zijn – ga dan voor een concealer onder de ogen. Omdat je make-up subtiel zou moeten zijn, is de consistentie van de concealer de sleutel tot succes: hij moet soepel, een beetje waterig en ideaal op de huidskleur zijn afgestemd. Daar zijn vloeibare concealers voor gemaakt. Maak de concealer glad over de huid onder de ogen en tik in met vingertoppen voor een naadloos effect.

4. Als uw huid veel vlekjes, pigmentvlekken, puistjes of open poriën vertoont, probeer dan een BB- of CC-crème die een frisse huidskleur toevoegt, onvolkomenheden camoufleert en de huid gezond houdt. Veel vrouwen passen dergelijke producten alleen toe op ‘strategische’ gelaatsdelen, b.v. neus, voorhoofd en kin.

5. Gebruik voor een satijnachtige matte, frisheid en naadloze huidtint een losse poeder. Transparante witte poeders, b.v. bamboe- of rijstpoeders worden uitgeknipt zonder make-up. Als u van high-end cosmetica houdt, kies dan een mineraal poeder dat maskeert en mattert, en zorg voor de hoogste kwaliteit huidverzorging.

6. Wenkbrauwen maken het frame voor je gezicht zo zachtjes op. Je hoeft ze niet te definiëren met een potlood of pomade als je er geen zin in hebt of als je lang op de knop drukt. Eén slag van een wenkbrauw-mascara in de geschikte kleur is voldoende. Op deze manier geef je je gezicht een karakter en vrolijk je je ogen op. Als je te veel van een wenkbrauw-mascara hebt aangebracht, verwijder het overtollige vet dan met een schone wenkbrauwkam.

7. Breng een mascara aan – als je een lichte huid en haar hebt – probeer een bruine mascara – dan krijg je een heel subtiel, subtiel effect. Vrouwen met donker haar, wimpers en wenkbrauwen moeten kiezen voor een zwarte mascara – bij voorkeur degene die wimpers scheidt en stijlen, wat een mooi, natuurlijk resultaat oplevert. Mascara’s met siliconenstokken zijn hiervoor gemaakt, met goed gevormde en aangebrachte borstelharen.

8. Om het gezicht er fris uit te laten zien en het taartachtige effect te vermijden na het aanbrengen van een los poeder – dep zachtjes wat blos op de wangen wat een jeugdige en ontspannen uitstraling geeft.

Als je daar zin in hebt, zorg dan voor een lipgloss in een neutrale tint. Toch is een gewone beschermende lippenbalsem ideaal voor geen make-up. Dit soort make-up is uitgesneden voor warme zomerdagen. Je gezicht blijft fris, de foundation druppelt niet weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *