Wil je perfecte make-up? Vermijd dan deze make-up fouten

Dat je Make-up mislukt gebeurt bijna bij iedereen . Zelfs beroemdheden zullen niet aan hen ontsnappen. Het is echter oke als het van tijd tot tijd per ongeluk gebeurt, maar niet onbewust en onophoudelijk. Als u wilt weten wat u moet vermijden bij het aanbrengen van make-up – bekijk dan onze anti-schoonheidsgids. Wie weet – misschien dankzij jou, zul je make-up gaan toepassen als een professional?

7 make-upzonden – kijk uit, misschien begaat u er een paar!

1. Gebrek aan een goede vochtinbrengende crème

Dit is een veel voorkomende “zonde”: veel vrouwen wassen hun gezicht met gel of schuim en gebruiken geen enkele crème. Dit is een eenvoudige manier om de huid uit te drogen of overmatige seborrhea te produceren. Het gebrek aan hydratatie op het gezicht bedekt met make-up vermindert ook de verdedigende functie en draagt bij aan het verliezen van elasticiteit en (helaas) het maakt het ouder worden sneller. Bovendien verliest een foundation die rechtstreeks op de huid wordt aangebracht “adhesie” en is de hele make-up minder duurzaam.

2. Ongeschikte kleur van de foundation

Zelfs de beste foundation kan het hele effect bederven als het niet goed is afgestemd op de huidskleur. Dames gebruiken vaak dezelfde kleur van de foundation gedurende het hele jaar, waarbij ze vergeten dat de huid in de zomer wordt gebruind en een andere tint heeft, terwijl het in de winter bleker wordt. Daarom, om niet het maskereffect op het gezicht te krijgen en om zijn schaduw perfect in overeenstemming te brengen met de nek – altijd een “zomer” en “winter” versie van de basis hebben. Als u een probleem hebt met het kiezen van de juiste – vraag een visagist of een gekwalificeerde verkoper om hulp.

Een goede oplossing is ook de aankoop van BB- of CC-crème – het past zich perfect aan de huidskleur aan en heeft bovendien huidverzorgende eigenschappen en egaliseert de teint.

3. Te veel concealer

Concealer is een geweldig product – het maskeert donkere kringen onder de ogen, roodheid, onvolkomenheden, puistjes en spataderen. Helaas, vaak in woede en in de strijd tegen imperfecties, hebben we de neiging om de hoeveelheid te overdrijven en te veel aan te brengen – meestal is het te zien op de tere huid onder de ogen. Een grote dosis concealer overbelast de huid van de oogleden en zorgt in plaats van ervoor te zorgen – veroorzaakt rimpels en vermindert de flexibiliteit. Vergeet niet dat de concealer de onvolkomenheden moet maskeren en goed moet passen in zowel de huid als de foundation. Als er te veel van is – in plaats van te verbergen wat we willen verbergen – trekt het alleen nog meer aandacht naar de onvolkomenheden van de huid.

4. Te sterke gezichtscontouren

Overdrijving zit soms in onze aard. Bij het nastreven van een perfecte look, passen we niet alleen te veel concealer toe, maar we hebben ook vaak te veel contouren in het gezicht. Het gebeurt dat we niet precies de lijnen tussen lichtere en donkerdere tonen van contourcosmetica uitblenden. Hierdoor krijgt het gezicht te scherpe en duidelijke kenmerken waardoor we ouder lijken en het hele gezicht zwaar belasten. Contouren van het gezicht kan het beste voorzichtig worden gedaan, waarbij kleine hoeveelheden cosmetica worden gebruikt en dit effect geleidelijk (matig) wordt versterkt.

5. Vuile borstels, sponsen en beauty blender

Ja, het is waar dat make-upborstels niet elke dag gewassen hoeven te worden, maar vergeet niet dat naast bacteriën en kiemen die een negatief effect hebben op het uiterlijk van de huid, er ook resten van cosmetica zijn die zeker niet bijdragen aan een mooie en perfecte make-up. Als je de dag ervoor een paarse oogschaduw hebt aangebracht en vandaag breng je een lichte vanille tint aan dan kun je verwachten dat de overblijfselen van het violet van gisteren op je ooglid terechtkomen.

Foundation-borstels moeten ook vaak worden gewassen, omdat de resten van de vettige foundation op het gezicht kunnen worden aangebracht en onaangename vlekken kunnen veroorzaken. Daarom heeft het wassen van borstels, naast hygiënische redenen, een extra, functioneel aspect.

6. Het gebruik van een lipliner in een ongeschikte schaduw

De lipliner is een vrij specifiek cosmetisch middel. Ja, het houdt de lipstick op de plaats waar het hoort, maar het wordt maar een korte tijd een goede oplossing. Na een paar uur “eten” we vaak de lippenstift, terwijl de lipvoering, die vaak een beetje langer meegaat, de aandacht trekt door een kleine opvallende, onderscheidende en onnatuurlijke lijn rond de lippen te creëren.

Om dit effect te voorkomen, contour de lippen met de gekozen lipvoering, vul dan voorzichtig je hele lippen ermee, alleen dan kun je doorgaan en een lipstick aanbrengen in de geselecteerde kleur passend bij de lipvoering.

7. Zwaar aangebracht blozen op de wangen

Als u te veel highlighting aanbrengt, zal dit eenvoudig een sterke verlichting creëren, wat het effect van stroboscopisch effect zal geven, maar inadequaat of te sterk toegepast: blozen geeft u een nogal grotesk effect. Je gezicht zal er kunstmatig uitzien, een beetje zwaar en moe, en intussen is de actie van blozen op de wangen anders: het gezicht moet er jonger, fris en uitgerust uitzien. Als u niet weet waar u het moet aanbrengen – spreid uw wijsvinger en duim, markeer de lijnen van de punt van het oor naar de punt van de neus en breng de blush er voorzichtig op aan. De subtiele lijn zou moeten beginnen vanaf het oor helemaal tot aan de wang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *