Wat is een beautyblender en hoe gebruik die?

De Beauty Blender is een spons die wordt gebruikt voor het aanbrengen van vloeibare make-up. De scheurvorm zorgt voor een gemakkelijke en gelijkmatige verdeling van het product over het hele gezicht. Waar komt de Beauty Blender vandaan, wat zijn de eigenschappen, het gebruik en de soorten? Hoe te gebruiken, was en kies de originele?

Beauty Blender – wat is het en waar komt het vandaan?

Beauty Blender is in 2002 uitgevonden en gepatenteerd door een Hollywood-make-upkunstenaar Rea Ann. De roze scheurvormige spons ontworpen voor de make-uptoepassing werd al snel een hit. Tegenwoordig wordt het niet alleen gebruikt door beroemde make-upartiesten maar ook door vrouwen over de hele wereld. Beauty Blender is te herkennen aan de unieke vorm van een traan. Dankzij het feit dat het geen scherpe randen heeft, vergemakkelijkt het zelfs de toepassing van make-up. Als gevolg hiervan zijn er geen strepen, vlekken of vlekken, zijn verkleuringen en fijne lijntjes minder zichtbaar.

Beauty Blender – eigenschappen en gebruik

Beauty Blender is een zachte en elastische, poreuze spons. Dankzij de structuur die lijkt op een honingraat, houdt het water effectief vast. Als het voor gebruik nat wordt, absorbeert het de cosmetica slechts in minimale mate. Beauty Blender bevat geen latex en is geurloos en hypoallergeen. Het moet regelmatig worden gewassen.

Oorspronkelijk moest de Beauty Blender functioneren als een spons om alleen een foundation aan te brengen. Desalniettemin is het gebruik na verloop van tijd uitgebreid en omvat het nu de toepassing van een blos in de vorm van een crème, een concealer en zelfs een gezichtscrème.

Beauty Blender – soorten

De originele Beauty Blender meet 5,5 cm bij 3,5 cm, weegt 4 g en heeft een roze kleur. Na verloop van tijd begonnen de sponzen in veel andere grootten, vormen, kleuren en doeleinden te verschijnen. Tegenwoordig is de cosmeticamarkt rijk aan verschillende soorten, hier zijn ze:

  • Beauty Blusher – een kleinere versie van de Beauty Blender die is ontworpen voor het aanbrengen van een blos in de vorm van een crème of een poeder. De grijze kleur maakt het gemakkelijker om de tinten aan te passen en te combineren.
  • Beauty Blender micro- en mini-miniatuur – Beauty Blender distribueren cosmetica met een nog grotere precisie, vooral in dergelijke delen van het gezicht als de hoeken van de ogen, oogleden of rond de neus. Het maakt een nauwkeuriger contouren en opheldering van gelaatstrekken mogelijk.
  • White Beauty Blender wordt gebruikt voor het aanbrengen van kleurloze bereidingen, zoals crèmes en serums.
  • Black Beauty Blender is ontworpen voor zelfbruiners.
  • Blotterazzi-spons is bedoeld om overtollig talg te verzamelen. Het verfrist make-up en schendt het niet. Het heeft het voordeel van vloeipapier dat het zich hecht aan de huid met al zijn oppervlak, waardoor het talg gelijkmatig absorbeert en de make-up niet afwrijft, terwijl de laatste ze alleen verzamelt vanaf die plaatsen waar ze worden ingedrukt.

Beauty Blender – hoe te gebruiken?

Om de Beauty Blender te gebruiken, moet u deze met stromend water bevochtigen en overtollig water met een papieren handdoek uitknijpen. Zodra de spons klaar is, dep je het in het make-upproduct en breng je het over naar je gezicht. Druk het voorzichtig maar stevig op je gezicht en blijf het rondtapelen. Veeg de spons niet over je gezicht, stuiter het gewoon om zachtjes te stipelen of druk de make-up in de huid voor een onberispelijke afwerking. Het bredere deel van de applicator zal geschikt zijn voor grotere gebieden, zoals het voorhoofd en de wangen, terwijl u de puntige rand gebruikt, en de make-up op kleinere gebieden aanbrengen, bijvoorbeeld rond de ogen en neus.

Hoe de originele Beauty blender te bepalen?

Elke keer dat een product een populaire hit wordt, zal het aantal nep-imitaties groeien. Hetzelfde geldt voor de Beauty Blender. Helaas wordt het moeilijker om te bepalen of het product echt is vanwege de misleidende en valse informatie die op het etiket van de meeste applicators staat. Hoewel we het risico lopen overal een nepproduct te kopen, lijkt online kopen de meest risicovolle oplossing. Waar je in zo’n geval rekening mee moet houden, is de verrassend lage prijs, hoewel het ook misleidend kan zijn; fabrikanten verhogen de prijs van nepkopieën om potentiële klanten niet te ontmoedigen om ze te kopen. De originele Beauty Blender is extreem zacht, heeft minder poriën dan de vervalsing en is gemakkelijker om water te absorberen, en als gevolg daarvan neemt het af en wordt het veerkrachtiger. Bovendien is het onmogelijk om het rechtop te zetten vanwege de afgeronde vorm.

Hoe Beauty Blender te wassen?

Beaut Blender moet voorafgaand aan elk gebruik of na elke toepassing worden gewassen: de producent garandeert dat dit zal helpen om het in een perfecte vorm te houden voor maximaal 4 maanden! Het is de moeite waard om het te wassen met de speciale zeep en speciale vloeistof, maar u kunt doorgaan met een gewone zeep of shampoo. Zodra het grondig is gereinigd, leg het opzij en laat het aan de lucht drogen – zorg ervoor dat de plaats luchtig is, weg van de kachel en vrij van vocht en zonlicht. Het niet voldoen aan deze voorwaarden zal de duurzaamheid van het product negatief beïnvloeden.

Beauty Blender verliest zijn intense kleur bij elk gebruik. Dit is een natuurlijk verschijnsel en is niet onderworpen aan klagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *